Hans van der Weide (basgitaar)

Wat een voorrecht om met muziek God groot te kunnen maken! Het is altijd weer een feest om de van God gekregen talenten in te zetten tot Zijn eer. Het is altijd bijzonder om in verschillende kerken God te aanbidden en mensen daarin mee te nemen. Daarnaast ben ik blij dat met deze mannen te mogen doen!

“Dank U, God, voor het talent dat ik van U heb gekregen!”

Sinds januari 2015 mag ik de dankbare plek van bassist innemen binnen deze band. Ik woon in Kampen, ben getrouwd met Alinda en we hebben samen vier prachtige kinderen. Naast bassist bij PraiseMen5 ben ik toetsenist bij de band Gware.

Wilfred Reker (Geluidtechniek)

Muzikaal evangeliseren in Gods Wereld.

Als één van de geluidsmannen van PM5, ervaar ik iedere keer weer hoe wij samen genieten met het maken van muziek tot eer van onze God.  Zo een dominee het evangelie weet te vertalen via de Bijbel, weten wij muzikaal mensen te bereiken.  Samen liederen zingen op de meest uiteenlopende locaties.  De muzikale voorbereiding voor de Vakantie Bijbelweek,  verschillende kerkgenootschappen tot in de gevangenis in Lelystad. 

Ik hoop nog jaren met de mannen door te gaan in  Gods Country.

All the best,

Wilfred

  

Arjan Drost (electrische gitaar)

Arjan

Inmiddels draai ik al heel wat jaren mee in de wereld van de christelijke muziek. Ooit ben ik als gitarist van praiseband Zout begonnen. Naast diverse projecten heb ik onder andere, samen met collega Machiel, hard aan de weg getimmerd bij rockband The Servants. Al deze jaren hebben mij veel geleerd over God, mens en muziek..

Psalm 96: 1 -3 is voor mij altijd een belangrijke tekst geweest in de muziek die ik maak.


1 Zing voor de HEER een nieuw lied,
zing voor de HEER, heel de aarde.
2 Zing voor de HEER, prijs zijn naam,
verkondig van dag tot dag dat hij ons redt.
3 Maak aan alle volken zijn majesteit bekend,
aan alle naties zijn wonderdaden.

Deze tekst kwam op een mooie dag binnen als een mokerslag en ik ervaar dit nog steeds als een belofte aan God om mijn gekregen talenten op de juiste manier te (blijven) gebruiken. Maar het belangrijkste wat mij aanspreekt in deze Psalm: God belooft mij te helpen in de mijn muzikale bediening. Hij geeft mij alles wat ik nodig heb en Hij weet welke grootse dingen er nog gaan gebeuren..

Eppo op de Dijk (Geluidtechniek)

Wat is het een eer om met muziek God te mogen dienen. Muziek is een bindmiddel om dichter bij god te kunnen komen, en dit ervaar ik iedere keer als we met praise men 5 op pad geweest zijn.

Hoewel ik niet de gave heb om in de band muziek te mogen en kunnen maken, kan ik mijn steentje wel bij dragen  om het geluid in de zaal voor ieder oor prettige te laten klinken.
Mogen jullie door muziek God als een vader en vriend ervaren.

Eppo

 

Jan Rein Palland (viool en zang)

Jan ReinLieve lezer,

Bijzonder mooi om met dit gezelschap een bijdrage te mogen leveren aan het werk in Gods kerk. Persoonlijk merk ik vaak de aanwezigheid van Gods Geest als wij een jongerendienst begeleiden of een sing-in muzikaal omlijsten.

Fantistische emotionele momenten! Dit komt ook tot uiting in onze agenda, mensen worden aangesproken. Dan voel je je gedragen in het gebruiken van je gaven voor onze Heer. Dan voel je dat je er niet voor je eigen eer en glorie staat, maar dankbaar je talenten mag gebruiken. Hier schuilt natuurlijk tevens een gevaar in omdat het natuurlijk fantastisch is om complimenten te krijgen voor je spel.

Uiteraard zijn complimenten altijd fijn, alleen moet je dan zorgen dat je je schoenen aanhoudt ;-)

Het is altijd een uitje om weer op stap te gaan, ik geniet er altijd enorm van. Met 8 kerels op stap, dat hoef ik niet uit te leggen. De humor ligt op straat!

Ik hoop dat we deze muzikale feestjes nog lang mogen blijven doen, ons muzikaal blijven kunnen blijven verbeteren/verbreden en een cd kunnen gaan opnemen.

Dank voor Uw klanken
mooi, diep als Uw liefde
krachtig door geloof in nieuw leven
hoopvol geeft het zicht op licht

Ik hoop je snel te zien,

Jan Rein, de langste violist van Nederland…

 

Hans van Putten (toetsen en zang)

HansMet PraiseMen5 komen we op veel verschillende plekken.


Overal ontmoeten we verschillende mensen en ervaren we verschillende soorten van beleving.
Ondanks al deze verschillen is er iets machtigs wat ons samenbindt.
Dat is dat we allen ons leven op dezelfde God willen richten en dat we steeds meer van Hem willen weerspiegelen in ons eigen leven (“schijn in mij, schijn door mij !”)

Om dit met deze band mee te mogen maken, ervaar ik als een groot voorrecht. 

Gerrit van der Kolk (zang en gitaar)

GerritLieve lezer,

In mijn tienertijd (EO-wervelweekenden) heb ik voor het eerst ervaren hoe bijzonder het is om alleen of samen voor God te zingen. Juist in een tijd waarin ik op zoek was naar zingeving, vriendschap en identiteit was het een heerlijk baken om de Heer in het zingen groot te maken. Nog steeds merk ik thuis (met mijn vrouw Madeleen), voor de klas (als docent aardrijkskunde) en in de Kerk hoe waardevol het is om door muziek tot God te spreken en in volle afhankelijkheid naar Hem te luisteren. Dit betekent niet dat ik ALTIJD dicht bij God leef, maar wel dat ik in al mijn beperkingen mag weten dat God mij ziet door het licht van zijn Zoon Jezus Christus.


Uiteraard is het erg gezellig om deelgenoot te zijn van PraiseMen5. Nog steeds krijg ik een ouderwets "woensdagmiddag-jongens-achtig" gevoel als we de spullen inladen om naar Wezep, Gouda of Zwolle te rijden. Het is bijzonder om door middel van muziek bijvoorbeeld een brug te slaan tussen "oude parels" van Psalmen en hedendaagse muziekstijlen. Ook het evalueren na iedere gig met mijn zwager Edwin (drummer) onder het genot van een koud pilsje ervaar ik als louter positief!!! 


Ik hoop dat de dienende houding die we als band (in al onze beperkingen) proberen uit te dragen in woord en daad merkbaar mag zijn en een positief steentje zal bijdragen aan de opbouw van jouw persoonlijke geloofsleven!

Jezus vol liefde, U wilt ons leiden,
Wij prijzen U als onze Heer.
Kom met Uw kracht o Heer, en vul ons tot Uw eer,
kom tot Uw doel met ieder van ons.

In Zijn Liefde,

Gerrit

Edwin Vos (drums)

EdwinLieve lezer,

Als drummer van de band heb ik soms het voorrecht om nummers in te zetten die de mensen de vrijheid geeft om zich te uiten in het geloof.

Staand, springend, handen in de lucht of gewoon zittend, voor ons is het altijd fijn om te zien dat christenen zicht durven te uiten over de liefde van God, op welke manier dan ook.

Niet in eerste plaats, maar wel bijzonder leuk is dat we er stuk voor stuk enorm veel plezier aan beleven om muziek te maken voor onszelf en voor de gemeenten.

 

 

Arjo Schilder (gitaar en zang)

Hoi, Ik ben Arjo en de nestor van dit mooie clubje mannen.

Ik vind het super om met gitaar en zang deel te mogen zijn van dit samengeraapte zooitje (God kan verrassend mooie dingen samenstellen). Muziek is 1 van de vele mooie dingen die God ons heeft gegeven.

Heerlijk om naar te luisteren om zelf te maken, maar vooral ook om als lofoffer aan Hem terug te geven. Met pm5 kan ik God aanbidden en meer in Zijn aanwezigheid komen. Dank U God, dat U zoveel van mij houdt.